passzívház

Passzívház
Működési elvek

Működési elvek

Oldalunk nem képviseli azt a szemléletet, hogy részletekbe menő információt nyújtson, mivel a rendszerek kiépíthetőségének lehetőségei valamint a megújuló energiákkal kapcsolatos információk tárháza végtelen és ezeket az információkat egy weboldalra feltenni értelmetlen.Ha mégis úgy érzi kevés információval távozik kérjük ne habozzon és keresse szakembereinket, hogy részletes információkat kapjon legyen az bármilyen rendszer amit megálmodott és meg kívánná valósítani.

 

Segítünk, hiszen ezért vagyunk...

 

 

Azt tapasztaljuk, hogy a hétköznapokban valamint cégünkhöz betérő vásárlók a napelem és a napkollektor fogalmát gyakran keverik. Ezzel semmi gond nincs, gyorsan segítünk rajta!

Sem a működési elvük sem pedig a felhasználásuk sem ugyanaz. Míg a napkollektort melegvíz előállítására használják a napelemmel elektromos áramot hoznak létre.

A napkollektor tulajdonképpen egy hőabszorber anyag mely a nap hőenergiáját felveszi és adja át a benne keringő folyadéknak. Ha a folyadék kellő mértékben felmelegedett az automatika látván ezt jelet ad a szivattyúnak, hogy a folyadékot szállítsa a bojlerbe ahol a hőt a víznek átadja. El is készült az a melegvíz amit mind a fűtésnél mind pedig a melegvízellátásnál fel tudunk használni...

 

Ugye, nem is annyira bonyolult?!

 

 

 

 

 

A passzívház 40-50cm vastag fallal rendelkezik melyből a hőszigetelés 20-30cm. Működése nagyon egyszerű fizikai törvények alapján történik! A kifelé áramló hőveszteséget minimálisra kell csökkenteni míg a bejövő napenergiát maximálisan ki kell használni. A túlmelegedésről korszerű rolók, árnyékolók védenek.

Mindenkinek rögtön eszébe jut mi van abban az esetben ha kevesebb a napsütés?

A válasz nagyon egyszerű! Ebben az esetben segítenek azok a napelemek mellyel elektromos energiát valamint azok a napkollektorok amivel melegvizet állítottuk elő és azt egy puffertartályban tároljuk.

 

ÓVJA KÖRNYEZETÉT MEGÚJULÓ ENERGIÁKKAL...